Andelsguld

Om du vill investera i andelsguld i form av en prenumeration, går det bra att göra det antingen månadsvis, kvartalsvis eller årsvis. Du väljer själv hur mycket guld som du vill köpa varje period, utan någon minimigräns. Det finns ingen bindnings- eller uppsägningstid, och du kan när som helst välja att öka eller minska storleken på din investering. Du kan även hoppa över en månad eller köpa en större andel än ordinarie prenumeration. Vår ambition är att erbjuda ett enkelt och flexibelt sätt att investera i guld.

Hämta ut andelsguld

När du uppnår en mängd andelsguld som motsvarar en hel guldtacka kan du hämta ut den hos oss. Låt säga att du investerat i 2 gram guld per månad under 25 månader, då blir ditt totala innehav 50 gram guld. Det innebär att du kan få en guldtacka på 50 gram levereras till dig mot en mindre kostnad. Det går även bra att byta ditt innehåll till exempelvis två guldtackor på 20 gram och en guldtacka på 10 gram.

Köp och sälj enkelt

Givetvis måste du inte hämta ut ditt innehav. Det går även bra att enkelt sälja ditt guld och få en utbetalning till ditt bankkonto. Genom att NSG överser förvaringen slipper du tänka på logistik och transport. Ett eller samtal ett mail räcker för att sälja, eller köpa mer guld.

Kostnader och förvaring

För vår tjänst andelsguld tillkommer en startavgift på 200 kronor och utöver det en kostnad som avser förvaring och försäkring. Kostnaden är 0,5 % av värdet, (minst 150 kronor/år) av den guldtacka som du är delägare i. Exempelvis, om du äger guld till ett värde av 50'000 kronor, blir 0,5% av värdet 250 kronor. Detta är den årliga kostnaden utöver startavgiften som du betalar en gång. Försäkringen är heltäckande utan någon självrisk. Om något händer kan du alltid hämta ut ditt andelsguld, eller sälja det. Precis som vanligt.

Fördelar med andelsguld:

  • Attraktiv prisbild
  • Enkel köp- & säljprocess
  • Säker & försäkrad förvaring
  • Flexibel investering

På detta sätt hoppas vi göra det enklare för fler att börja investera i andelsguld. Samtliga angivna kostnader är exklusive moms.

Övrigt

På begäran kan vi skicka ett kontoutdrag via e-post där det framgår hur mycket du äger vid den aktuella tidpunkten. Aktuellt saldo framgår även alltid i din senaste faktura.

För att börja investera i andelsguld, kontakta oss och ange mängden guld eller den summa du önskar investera för. Du debiteras då för guldet samt en premie på priset.
Detta alternativ har en lägre premie på guldpriset i jämförelse med om du köper en fysisk guldtacka.

Har du övriga frågor, tveka inte med att höra av dig via kontaktformuläret. Vi är väldigt snabba på att kontakta dig.

Läs även våra köpvillkor

guldtacka stor nsg

Kontakta oss