Frågor & svar

hand håller i en guldtacka från nsg

Här har vi samlat vanliga frågor och svar. Hittar du inte svaret på din fråga kan du alltid kontakta oss så hjälper vi dig.

 

Vad är priset på investeringstackor och investeringsmynt just nu?

De aktuella priserna på våra investeringsprodukter finner du här!

 

Erbjuder ni någon förvaringstjänst?

Ja, all information kring vår förvaringstjänst finner du här.

 

Vad har ni för betalningsvillkor/betalningssätt?

Betalningsvillkoret för det vi säljer är förskottsbetalning. Detta sker smidigt genom en direkt banköverföring via Trustlys betallösning.

 

Vad är en premie och hur mycket är den på?

Premien är det du betalar utöver marknadsvärdet för den ädelmetall du investerar i. Premien skiljer sig beroende på myntet/tackans vikt men kan också variera beroende på investeringsproduktens fabrikat.

 

När skickas min beställning?

Vi skickar din beställning samma dag som beställning eller senast nästkommande vardag. Skulle det vara fördröjd leveranstid av någon anledning så kommer vi meddela dig om det. Priset fastställs dock vid beställningstillfället även om det du beställt levereras vid ett senare tillfälle.

 

Hur gör jag för att sälja investeringstackor eller mynt till er?

Läs mer om hur du gör för att sälja investeringstackor här

 

Vad köper ni in för slags produkter?

Vi köper in investeringstackor som innehar Good Delivery status av LBMA. Vi tar även emot investeringsmynt av följande fabrikat: Maple Leafs, Britannias, Krügerrands, American Eagles och Philharmoniker.

 

När prissätts det jag lämnat in till er?

Det du lämnat in prissätts på kommande fixkurs, vilket publiceras varje helgfri vardag omkring kl. 11.30. När vi genomfört en utbetalning får du även ett underlag i form av en kreditfaktura där all väsentlig information framgår.

 

Är guld, silver, platina och palladium momsbelagt?

Investeringsguld är momsbefriat.

Silver, platina och palladium säljs med 25% mervärdesskatt i Sverige.

 

Vad är en cirkulerad tacka eller mynt?

En cirkulerad investeringsprodukt har haft minst en tidigare ägare och de kan därav säljas i varierande skick. Den kommer alltså inte direkt från tillverkaren, men även dessa är naturligtvis godkända handelstackor.

 

Hur ofta uppdateras priserna?

Priserna uppdateras två gånger per dag under helgfria vardagar.

 

Kan man köpa guld hos er och få det levererat?

Vill du köpa fysiskt guld eller silver och förvara det på egen hand så erbjuder vi säkra leveranser. Våra leveranser är alltid fullt försäkrade och spårbara vilket gör att du som kund kan känna dig trygg med att vi skickar din beställning.