Millenials gillar guld

Haller I Gultackor C Hafner Nsg

Förra veckan publicerade det amerikanska fondbolaget State Street sin Global Advisors' Gold ETF Impact Study i vilket det framgår att bland cirka 1 000 investerare som undersöktes har Millennials den största allokeringen till guld på 17 procent av sitt kapital. Så kallade Baby Boomers och Gen X-investerare har endast 10 procent av sitt kapital placerat i guld. Rapporten betonade också att millennials är mer positiva till denna tillgångsklass jämfört med andra generationer.

 

Studien stödde detta genom att fråga investerare från de tre generationerna om deras tankar om flera olika guld-ETF-ämnen. Resultaten visade att en majoritet av millennials tror att guld-ETF är det bästa sättet att investera i guld.

 

En förkärlek för börshandel

Specifikt ansåg 69 procent av alla millennials detta jämfört med 55 procent av babyboomers och 35 procent av Gen Xers. Utöver det visade rapporten också att "Enkätdeltagare som innehar guld-ETF är mer benägna att vara Millennials." I slutändan avslöjade studien att millennials har en betydande förkärlek för börshandlade fond som ger exponering för guld.

 

Även om State Streets SPDR ETF-familj endast erbjuder fysiska guld-ETFer, finns det flera sätt som investerare kan få tillgång till denna tillgångsklass genom ett ETF-omslag, inklusive via aktier i guldproducerande företag. VanEck erbjuder ett par ETFer som ger exponering mot guldproducenter med stora respektive små företag.

 

Ett annat sätt att investera i guld är genom att köpa tackor direkt. Hos oss på NSG Invest kan du köpa tackor så små som 1 gram

 

Källa: https://www.ssga.com/us/en/intermediary/etfs/insights/gold-etf-impact-study-2023